Praktik

Idag inledde jag min APLperiod med en skräll! Fick nämligen börja dagen med att möta min stora skräck:

Och ja det var väldigt läskigt, men faktiskt inte alls så farligt som jag trodde. Jag vet inte om det beror på att fågelspindlar känns mer som djur än mindre spindlar, eller om det är för att det känns tryggare med spindlar i fångenskap än när man bara stöter på dem oväntat. Eller så är det helt enkelt för att jag har bestämt mig för att övervinna mina rädslor!

Nattkatt

Nu har det blivit så mycket plugg att jag tar med datorn till sängen och fortsätter plugga efter att jag lagt mig på kvällarna. Nässla tyckte det var väldigt kul att ligga på min mage och jaga muspekaren på skärmen, så jag passade på att fota henne lite =)

Mjölmask

Mjölmaskar är helt klart det bästa djuret att träna på om man är rädd för småkryp! I början var jag så rädd att jag var tvungen att lyfta upp dem med pincett, men nu känns det nästan lite mysigt att stoppa ner handen till dem(vilket man självklart inte ska göra för skojs skull). Mitt liv har tagit många intressanta vändningar under den här utbildningen, men ökad förståelse för småkryp är nog den största!

Ulf Lundell

Jag tror att de flesta har växt upp med någon musik som alltid kommer att vara betydelsefull. Jag har under hela min uppväxt lyssnat på Ulf Lundell, och jag kommer förmodligen fortsätta lyssna på honom hela mitt liv. Det är inte bara det att jag tycker han är fruktansvärt bra, hans musik inger också en känsla av obeskrivlig trygghet...

Älskade katter

De bästa vänner man kan ha. Det är helt galet att man kan älska två små liv så oerhört mycket!


Träna katter?

Jo, det är klart att också katter kan lära sig trick! Nässla kan(när hon vill) apportera, sitta och mjaoua på kommando. Selma kan sitta om hon får godis, men mer än så går det nog inte att lära den katten. De är ju så olika! Nässla verkar tycka att det är jätteroligt. Just nu försöker jag träna henne på en liten "hinderbana" och det går faktiskt rätt bra än så länge. Här är en b-film på Nässla när hon apporterar.

Håkan Hellström

Jag spenderar ganska mycket tid framför datorn nu när jag pluggar så mycket, och youtube i bakgrunden är ett måste. Jag har börjat lyssna på en massa band och artister som jag tidigare inte givit någon större uppmärksamhet och i vissa fall underskattat. Däribland Håkan Hellström. Jag har aldrig lyssnat särskilt mycket på honom men nu har jag upptäckt en massa mysiga låtar. Den här är nog favoriten:

Hundar

Jag har väl egentligen aldrig varit någon hundmänniska, men efter många intressanta hundlektioner så har jag börjat tänka om lite. Det är ju faktiskt väldigt roligt med hundar! Innan lunch idag hade vi praktisk lektion, och fick trimma och rasta lite hundar. Vi har en grymt kunnig lärare som föder upp newfoundlandshundar.
Jag och newfoundlandstiken Olga =)
 

Kalvning

Igår tränade vi lite på kohantering i skolan, och vi hade turen att få närvara vid en kalvning! Det var lite slemmigt och så, men otroligt häftigt! Jag trodde aldrig att jag skulle kunna se en födsel utan att svimma, men det gick hur bra som helst!

Här är kalven bara ett par minuter gammal!
RSS 2.0