How I Met Your Mother Season 9

Äntligen har sista säsongen av HIMYM dragit igång! Jag älskade serien de första säsongerna, men de sista åren har den bara känts...lam liksom. Det känns som att de bara dragit ut på serien så länge som möjligt för att tjäna mer pengar. Men samtidigt kan jag inte låta bli att kolla, man bryr sig ju om vad som händer med karaktärerna. De första två avsnitten av säsong 9 har, som väntat, varit okej men inte mycket mer än så. Jag hoppas verkligen att de lyckas ge serien ett värdigt slut, just nu har de oddsen emot sig.
 

Om Selma själv får välja

Man kan ju också ligga i handfatet och dricka vatten ur kranen.



Doctor Who

Jag har länge velat börja titta på Doctor Who, men det har känts som ett ENORMT projekt som varit jobbigt att ta tag i. Det finns ju över 30 säsonger! Men sen läste jag att man kunde hoppa över allt som gjorts mellan 1963-1989 och börja från 2005. Det kändes lite jobbigt eftersom att jag gärna vill se serier från början. Men efter att ha läst den här guiden så var jag väldigt sugen och  ville ändå ge det ett försök. Så jag började alltså med the ninth doctor, och jag är så jävla glad över det! Nu är jag kär! Såg snabbt klart series 1 och nu är jag snart klar med series 2. Och det är SÅ HIMLA BRA! Jag tänker se klart allt nytt och sedan försöka se det gamla också. Men det var nog en bra idé att börja från 2005, kan tänka mig att det är lite mer lättsamt! Kan verkligen rekommendera att man läser guiden också!
 
 
 
 

Kattyoga

Tycker det är så himla gulligt när katter "glömmer bort" att de tvättar sig och blir helt stilla i en konstig position. Selma kan sitta så här i flera minuter, det ser ut som att hon är långt borta i tankarna!
 

21 Comics That Capture The Frustrations Of Depression

Alla borde kolla in dessa comics. Så himla bra sätt att beskriva depression på.
 

New Girl Season 3

Då har även New Girl satt igång igen! Tyvärr blev jag lite besviken på det här avsnittet. Jag hade nog förväntat mig en episk kärleksrelation, men den kändes mer...okej liksom. Det var några roliga scener med Winston men i övrigt var det en rätt lam säsongstart. Hoppas på bättring!
 

Busted!

Nässla är en tjuv. Hon har för vana att gömma saker för mig. Ibland är det viktigare småprylar, men oftast rör det sig om saker som man inte saknar förän man hittar dem på konstiga ställen. Den senaste tiden har jag till exempel hittat tandpetare lite överallt. Och nu vet jag varför.
Japp, hon hoppar ner med TVÅ tandpetare i munnen!

Ja, det händer rätt ofta att jag smygfotar mina katter =)

För mjölkkon

Jag gillar verkligen kor. De är så mysiga och faktiskt ganska lätta att förstå sig på när man läst in sig på dem. Men jag tycker att man borde kasta ljus på hur det faktiskt ser ut i dagens mjölkindustri. Visst är det bättre än förr, men det är fortfarande stora problem med dåliga klövar och mastit. Djuren ses som maskiner som ska producera så mycket mjölk som möjligt, och vissa kalvar kan inte ens dia på egen hand när de föds, jag antar att det är något som omvedvetet blivit "bortavlat". 
Tänk om man kunde ordna det så att alla kor, istället för att vara ihopträngda i en skitig lösdrift eller uppbundna i en trång spilta, fick vara ute under tiden de inte mjölkades? Visst skulle det bli enormt mycket mer jobb för bönderna med ett sådant arrangemang, men jag skulle gladeligen betala dubbelt så mycket för min mjölk om jag visste att pengarna bidrog till att ge djuren ett bättre liv. Vi borde lära oss att ge dessa härliga djur den respekt och omtanke de förtjänar.
 

Radioaktivitet

Jag har ingen aning om vem denne Emil Jensen är, men i den här låten är Klara Söderberg från First Aid Kit med och sjunger. Tycker den var så himla fin.

The League Season 5

Äntligen äntligen äntligen ny säsong av The League! Första avsnittet var, som väntat, galet roligt! Det känns som att det kommer bli en riktigt bra säsong!
 

Äppelöl

Ny kategori; ölprovning! Jag älskar att prova öl, men glömmer alltid bort vad som egentligen var gott. Först ut blir Lindemans Apple. Lite svårt att säga vad jag tyckte om den. Jag gillar verkligen idéen att smaksätta öl med äpple, men är inte riktigt säker på att det funkar. Smaken var rätt okej, men den lämnade en klibbig eftersmak. Nu drack jag den förvisso i fel glas, så jag ska ge den en andra chans! Men tills vidare får den 3/10 poäng!
 

It's Always Sunny in Philadelphia season 9

Det bästa med hösten är alla tv-serier som har säsongspremiär! Säsong 9 av It's Always Sunny in Philadelphia hör till det jag sett fram emot mest. Och jag blev verkligen inte besviken på första avsnittet. Däremot blev jag lite äcklad, på det sättet som bara IASiP kan få mig att bli. Vad får de allt ifrån!? <3
 

Hästmöte

Jag har en cykeltur på tre kilometer från ladugården till huset där jag för tillfället bor. Varje eftermiddag stannar jag till och dreglar lite över den här snyggningen. Så HIMLA fin! Det är nästan så att jag vill sluta med islandshästar och skaffa en kopia av den här hästen. Nästan.
 

Nine Inch Nails

Äntligen har NIN släppt nytt! Jag är dock inte säker på vad jag tycker om nya skivan, Hesitation Marks, än så länge. De flesta låtar har jag liksom haft på i bakgrunden men inte riktigt blivit tagen av. Den här låten fick mig dock att vakna till och lyssna mer uppmärksamt, den har ett skönt beat och en slags kall desperation på samma gång:
Hehe. Om man gillar Final Fantasy men inte NIN kan man spola fram till 4:19 och lyssna därifrån.

Lantbrukspraktik

I måndags började min lantbrukspraktik på en mjölkgård i Vimmerby! Jag måste säga att jag var lite skeptisk från början eftersom att jag inte är så förtjust i hur djuren behandlas inom mjölkindustrin. Men gården jag kommit till verkar definitivt vara en av de bättre! Det är en stor besättning på ca 350 mjölkande kor plus ungdjur osv. Alla som jobbar på gården är trevliga och det snyggt och prydligt överallt! Jag är så glad över att äntligen ha kommit till en rolig praktikplats igen!
Var väldigt trött när jag gick hem vid 16.00 idag, då större delen av dagen gick åt till att bädda med rent strö till korna. Vilket är betydligt tyngre än vad det låter. Nu värker det så där lagom skönt i kroppen, så det känns att man har gjort nytta!
 

Fisk & gnagare

Förra veckan avslutade jag min smådjurspraktik i en zoobutik. Efter att ha hållt på med reptiler och insekter till och från hela sommaren så var det faktiskt ganska tråkigt med kaniner, gnagare och fisk. Men visst är även de trevliga djur, men det känns inte riktigt lika givande att jobba med dem. Men lägger upp några bilder ändå!

Go kanin som somnade i mitt knä när jag skulle klippa klorna på den!
Min favoritkanin, som tyvärr hade en ögoninflammation som personalen inte "hade tid" att sköta på helgerna(när vi praktikanter inte var där). Jag tyckte så synd om den att jag gav den till mina småbröder i födelsedagspresent. Annars hade den förmodligen avlivats.
Jobbade lite med att göra fem gerbilungar tama. Det gick förvånansvärt lätt!

Läckra svarta svärdsbärare!
 
Jag har funderat lite över det här med hållning av smådjur. Mitt intryck är, rent generellt, att folk som har reptiler som husdjur är mer måna om djurens hälsa än folk som har gnagare. En vanlig dödsorsak på hamster är till exempel att djuret glöms bort och helt enkelt svälter till döds. Är det för att dessa djur är så lättillgängliga? Vem som helst kan gå in i en zoobutik och köpa en hamster liksom, men det är en annan grej att skaffa sig en orm. Kanske är det för att så många är rädda för reptiler som det nästan bara är personer med ett genuint intresse som skaffar sig dessa. Eller för att reptiler känns mer "exotiska", så att man rent naturligt kollar upp hur djuren ska hållas. Eller för att gnagare anses vara så lättskötta att man helt enkelt tar för lätt på det. Jag vet inte, jag kanske är ute och cyklar. Det finns folk som är suveräna på att sköta sina gnagare, och även folk som suger på att sköta sina reptiler. Men ändå.
 
 
 
 

CocoRosieDreams

Den här veckan spelar ett av mina absoluta favoritband, CocoRosie, både i Malmö och Göteborg. Och jag har ingen som helst möjlighet att ta mig till någon av spelningarna. Det suger rätt hårt. Jag hoppas verkligen att det kommer fler chanser, det hade varit så häftigt att se dem live! Bara att titta på den här videon gör att min värld faller sönder.

Vänner

Glömde lägga upp den här fina bilden från när jag var sköldpaddsvakt för cirka en månad sedan! Nässla och sköldpaddan Sasha var båda lika nyfikna på varandra och låg länge och bara tittade på varandra. Jag litade inte tillräckligt mycket på katterna för att lämna dem ensamma i samma rum som Sasha, men så länge jag var med så gick det hur bra som helst!
 

Nässelgos

Nässla är så rolig, hon älskar att ligga på mina axlar och hoppar ofta upp när jag som minst anar det! Hon gillar dessutom att pussas därifrån, myskattan!
 
 
RSS 2.0