Coco Rosie - Raphael

Det här är för bra för att vara sant. Läs texten här, det är ett måste!

Översocial kameleont

Man läser ju ofta att kameleonter ska vara så extremt lättstressade och svårskötta, men det stämmer inte riktigt. Visst är det så att många kameleonter lätt blir stressade, men vissa arter kan faktiskt bli riktigt sociala. Den här killen bor i butiken där jag praktiserar, och han är helt vansinnig när man går förbi terrariet! Han ställer sig med frambenen mot rutan och verkligen ber om att få komma ut! Sticker man in handen till honom är han snabb som attan att kliva på och klättra upp på axeln. Jag var bara tvungen att ta lite bilder genom rutan för att visa hur rolig han är!



Det är inte så konstigt att han är så populär, så här charmig får man ju bara inte vara!

Coco Rosie

Bjuder på ännu ett grymt musiktips:

Stick and Poke

Finaste låten av härliga Stick and Poke! Sist jag kollade fanns den inte kvar på youtube, så denna sida gjorde mig överlycklig!


Hönor

Det skär verkligen i hjärtat varje gång jag köper ägg i affären, trots att jag köper "ekologiska". Tror inte det finns några hönor i industrin som behandlas värdigt. Därför blir jag så glad när jag hälsar på min familj och ser hur fint deras höns har det! Jag längtar verkligen tills jag själv har möjlighet att ha egna hönor och slippa köpa ägg i butik!

Eftersom att mamma inte hunnit bygga en hönsgård vid deras nya hus ännu så släpper hon ut hönorna lösa under dagarna. De håller sig alltid i närheten av sitt hus och går in när det börjar mörkna!

10 maj

Som vanligt har jag haft en härlig dag på min praktikplats! Jag har bland annat tränat lite mer på insekter, idag med vandrande pinnar!

Jag började med den här lilla...

...och jobbade mig upp till denna! Det fanns betydligt större pinnar också, men efter denna kände jag att det räckte för dagen!

Ett vandrande blad, dessa är så sjukt vackra!

Och så en ödla såklart! Här en liten grinig leopardgecko. Men söt är hon!



Skalbaggslarver

Idag har jag bland annat grävt upp lite skalbaggslarver ur ett terrarium. Nu kommer jag såklart inte ihåg vad skalbaggarna hette, men de är sjukt vackert grönglimrande iallafall! Det var till en början lite creepy att rota i bottensubstratet eftersom att jag vet att larver kan ha rätt skarpa käftar, men när vi fått fram den första blev det mer spännande!

Lägg märke till mina awesome plasthandskar, de gör livet så mycket enklare!

Tandborstning

Nu har jag köpt lite mer "tortyrredskap" till mina stackars katter...nämligen tandborstar och tandkräm för hund och katt! Det är så enkelt att förebygga tandsten bara genom att borsta tänderna på dem var eller varannan dag. Och nej, de tycker inte att det är särskilt roligt och när de upptäcker att tandkrämen smakar kött så försöker de bara äta den. Det är väldigt bökigt och hade förmodligen varit lättare om man börjat vänja katterna vid tandborstning redan när de var små. Men efter ett tag kommer de nog att vänja sig och vi slipper onödiga besök till veterinär på grund av tandproblem!

Jag köpte grejerna hos veterinären, och det var inte alls dyrt!

2 maj

Jag älskar livet just nu, vill aldrig sluta på den här praktiken! Här kommer lite bilder från idag:

Gissa om jag blev sugen på att skaffa en kamelont efter detta?

En annan kamelont som tog syrsor ur handen. Det är verkligen läckert hur de tar sitt byte med tungan.
Dagens levarans av...insekter, tiotusentals insekter! Och då framför allt syrsor, som jag har väldigt svårt för. Men jag kom på ett knep för att våga ta i dem, nämligen att använda tunna plasthandskar! Det var inte alls lika äckligt och mot slutet av dagen kunde jag faktiskt hålla i ett par utan handskar. Det är helt galet vilka framsteg jag faktiskt har gjort.

22 000 syrsor...

Smaskens!

Hoppsan Kerstin!


Sista april

Lägger upp lite bilder från dagens praktik:

Utfodring av ormar stod på schemat. Här får en hungrig majsorm sin andra portion!

En glupsk tigerpyton! Det var verkligen läckert att se honom "in action"!

En dvärgskäggis och en leopardgecko.

Det är verkligen synd att jag inte har möjlighet att skaffa reptil just nu, annars hade jag köpt den här härliga dvärgskäggisen på ett hjärtslag! Blev lite kär!

Kamelont fotad genom glasrutan...

Avslutar med en bild på den här unge skäggagamen. Jag sa till honom att sluta vara så snygg men det sket han visst i.


RSS 2.0