Skäggagamer

Skäggagamerna är mina favoritödlor än så länge. De är väldigt vackra, och det låter som att de blir handtama ganska fort. Jag är sååå sugen på att skaffa ett par! Men det får allt vänta några år.

Kalifornisk kedjesnok

Ja det blir mycket ormar nu, jag är lite insnöad för tillfället! Det var verkligen otippat att jag skulle falla för just reptiler, men så blev det! På bilden är en kalifornisk kedjesnok, också den väldigt trevlig och lite livligare än majsormen.

Majsorm 2

Ännu en majsorm, från dagens reptilövning. Majsormar har avlats fram i alla möjliga färger, den ena är inte den andra lik för ett nybörjaröga som mitt!
 
 
 

Eternal sunshine of the spotless mind

Det krävs ganska mycket av en kärleksfilm för att jag ska uppskatta den. Eternal sunshine of the spotless mind har en hel del av det som krävs. Jag såg den för första gången nu i helgen. För det första så älskar jag skådespelarlistan. Jim Carrey borde verkligen göra fler seriösa roller. Kate Winslet är bara underbar och Kirsten Dunst är lika vacker som alltid. Jag fnissade lite åt Elijah Wood som sliskig stalker.
   Filmen beskriver egentligen de flesta förhållanden. Det är galet och underbart men också för jävla kämpigt. Och ibland vill man bara radera sitt minne av den andra personen. Vilket är precis vad huvudpersonen i Eternal sunshine of the spotless mind gör.
Jag vill inte säga så mycket mer om den här filmen, upplevelsen blir bäst när den får förvirra en.

Majsorm

Så här såg det ut när jag för ett par veckor sedan höll i en orm för första gången. Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig, men knappast att jag skulle bli så kär. Nu är jag plötsligt väldigt intresserad av dessa vackra djur och längtar tills på tisdag då reptilhantering står på skolschemat!
 

Djur och kultur

 
Jag tänkte att jag skulle börja skriva igen. Jag tänkte att det enklast sättet att skriva på måste vara i bloggform. Jag frågade mig själv vad jag vill blogga om. Jag kom fram till två saker; djur och kultur. Den udda kombinationen beror helt enkelt på att jag inte kunde bestämma mig. Så jag ger det ett försök. Här kommer jag att skriva om djur av alla dess slag, litteratur, film och musik. Det kan hända att jag kommer in på något annat spännande också, det får tiden utvisa.
 
Nässla utforskar en del av min boksamling
 
RSS 2.0